Kolmen sukupolven mökkipiirakka


Vielä ei ole liian myöhäistä kestitä mökillä kesän viimeisiä vieraita. Sunnuntaina grillattiin ja herkuteltiin ihanassa auringonpaisteessa. Jälkiruoaksi leivoin omenapiirakan, jota herkuteltiin vaniljakastikkeen kera.

Tämän samaisen piirakkareseptin mukaan on ennen minua leiponut sekä äitini että mummini. Resepti on täydellinen meidän mökin satoa ajatellen. Alkukesästä raparperipiirakkaa, keskikesällä vadelma- tai punaherukkapiirakkaa ja syyskesällä omenapiirakkaa. Oli täyte mikä tahansa, niin tämä leipomus saa aina kehuja ja se syödään aina viimeistä murusta myöten (jos ei vieraiden niin sitten isäntäväen toimesta).

Raparperi-/marja-/omenapiirakka

Pohja:
1,75 dl jauhoja
1 kananmuna
reilu 1 dl kermaviiliä
75 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinta:
25 g margariinia 
0,5 dl jauhoha
0,5 dl sokeria

Vatkaa ensin muna ja sokeri, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää vuorotellen sulanut margariini ja kermaviili. Lisää seuraavaksi jauhot ja leivinjauhe. 
Levitä taikina hyvin voideltuun vuokaan. Levitä pohjan päälle täytteet tasaiseksi kerrokseksi, lisää tarvittaessa ripotellen sokeria (koskee punaherukoita).
Nypi pehmeä margariini, jauho ja sokeri ja ripottele täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia.

P.S. Samalla reseptillä saa kuulemma myös herkullista puolukkapiirakkaa.

P.P.S. Hei sain muuten viimein muokattua tekstin fonttia myös tablet-käyttöön sopivammaksi. Ja nyt olenkin täällä kotona paukutellut henkseleitäni onnistuttuani ihan itse (Googlen avustuksella) muokkaamaan css-koodia.

Lähetä kommentti