Herkkukeksit
Ensin tarvitset
200 g leivontamargariinia ja
3 dl sokeria.
Sekoita ja vaahdota sokeri ja löysäksi sulatettu voisula.
Lisää vaahtoon
2 rkl tummaa siirappia.
Sekoita keskenään
3 tl vanilliinisokeria,
5 dl vehnäjauhoja ja
2 tl soodaa.
Lisää seos vaahtoon.
Tee pellille taikinasta kaksi pitkää pötköä.
Paista niitä uunissa 175 - 200 asteessa n. 10 - 15 min.
Keksi ovat valmiita, kun pinta rupeaa lohkeilemaan ja ruskistuu vähän.
Taikinan pitää myös jähmettyä niin, ettei se hölly uunista pois otettaessa.
Leikkaa pötköt vinoiksi viipaleiksi kuumina ja anna jäähtyä.
Tein keksejä ristiäisiin melko reilun määrän, ja niinpä niitä onkin saanut napostella iltapäiväkahvin kanssa pitkin viikkoa. Keksit on muuten myös helppo pakastaa ja ne sulavat nopeasti huoneenlämmössä, jos ihan kaikkia ei saa kerralla syödyksi.
Lähetä kommentti