Jotain hyvää

Kuten taisin jo mainitakin, niin ulkoistin suurimman osan ristiäistarjoiluista ammattilaisille ja ystävilleni. Silti omaksi tehtäväksi jäi niin suolaista kuin makeaakin. Makeaa puolta edustivat kananmunattomat herkkukeksit, joihin olen saanut ohjeen ystävältäni. Herkulliset keksit on varsin helppo valmistaa, ja ainekset löytyvät usein kaapista valmiina silloinkin, kun akuutti leipomishinku (ja makeanhimo) iskee. Sokeria kekseihin tosin uppoaa niin paljon, että heikompaa saattaisi hirvittää, mutta siksihän ne varmasti ovatkin niin mahdottoman hyviä. Tässä herkkukeksien ohje teillekin näin perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi.


Herkkukeksit

Ensin tarvitset 
200 g leivontamargariinia ja
3 dl sokeria.

Sekoita ja vaahdota sokeri ja löysäksi sulatettu voisula.
Lisää vaahtoon 
2 rkl tummaa siirappia.

Sekoita keskenään
3 tl vanilliinisokeria,
5 dl vehnäjauhoja ja
2 tl soodaa.
Lisää seos vaahtoon.

Tee pellille taikinasta kaksi pitkää pötköä.
Paista niitä uunissa 175 - 200 asteessa n. 10 - 15 min.
Keksi ovat valmiita, kun pinta rupeaa lohkeilemaan ja ruskistuu vähän.
Taikinan pitää myös jähmettyä niin, ettei se hölly uunista pois otettaessa. 
Leikkaa pötköt vinoiksi viipaleiksi kuumina ja anna jäähtyä.


Tein keksejä ristiäisiin melko reilun määrän, ja niinpä niitä onkin saanut napostella iltapäiväkahvin kanssa pitkin viikkoa. Keksit on muuten myös helppo pakastaa ja ne sulavat nopeasti huoneenlämmössä, jos ihan kaikkia ei saa kerralla syödyksi.




Lähetä kommentti