Omena-ajan piirakka






4 - 6 annosta

Pohja
n. 1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
100g voita tai margariinia

Täyte
4 - 5 omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. 
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai lohkoiksi.
Voitele uunivuoka ja laita omenat siihen.
Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Levitä päälle murotaikina.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa 20 - 25 minuuttia. Tarjoile jäätelön kanssa.


4 kommenttia

  1. Eipä tähän voi muuta sanoa kuin että nam nam :) saisipa vielä pienet maistiaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-) Tuo piirakka on aina yhtä hyvää, eikä rupea kyllästyttämäänkään, kun sitä tulee syötyä vain näin syksyisin.

      Poista
  2. Nam :-) kuulostaapa herkulliselta. Tätähän voisi kokeilla kun on kananmunaton :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan helppo ja nopea ohje ja sopii myös kananmuna-allergikoille:-)

      Poista