Mitä mukaan kolmen päivän kaupunkilomalle


Olen täällä aika täpinöissäni, sillä lähdemme Anssin kanssa pian kahdestaan Lontooseen kahdeksi yöksi! En malta odottaa reissua ja kahdenkeskistä aikaa, ja sitten samalla tietysti ikävöin lapsia kauheasti jo valmiiksi. Matkustamme pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa ja tästä syystä mukaan ei voi pakata paljon varsinkaan kun niille tuliaisillekin olisi hyvä hieman varata tilaa.

Päädyinkin siis pakkaamaan Lontoon-lomaamme varten nämä kuvissa näkyvät vaatteet. Nilkkapituiset mustat farkut, mustan midihameen, kaksi neuletta (paksun varsinkin Suomen päässä käytettäväksi ja sitten ohuemman, jota voi kanniskella mukana hätävarana), kukkapuseron, t-paidan sekä päällysvaatteet. Vielä hieman mietityttää, pärjäänkö tosiaan pelkillä lenkkareilla (ohjelmassa ei ole mitään "hienompaa" menoa kyllä kuitenkaan) ja lisäksi olen vielä hieman kahden vaiheilla otanko mukaan tuon kuvissa näkyvän ohuen villakangastakin vai joko pitäisi luottaa nahkatakkikeleihin. Lontooseen on lupailtu lämmintä sellaiset reilu kymmenisen astetta, joten voi olla, että päädyn sittenkin nahkatakkiin.

Voi vitsit, taidan odottaa tuota matkaa yhtä innoissani kuin viisivuotias mummilaan pääsyä. Viime hetken Lontoo-vinkkejä otetaan myös kiitollisena vastaan, jos teillä sellaisia sattuu olemaan!

Viikonlopun herkut


Tai ainakin osa niistä (huomenna nimittäin tehdään myös pizzaa). Uusi lehti ja kupillinen irtokarkkeja - perinteiset perjantain piristäjät (miksiköhän ne pitää muuten hankkia juuri perjantaina, eikä esimerkiksi maanantaina, jolloin tällaista piristystä tarvitsisi vähän kipeämmin). Tarkoitus olisi rentoutua ja ladata akkuja, sillä ensi viikolla alkaa monella tapaa varsin kiireinen pariviikkoinen. Ihanaa viikonloppua teille!

P.S. En muuten tiedä mitä te muut olette tuumanneet, mutta itselläni meni tovi sulatella tuon lempisisustuslehteni graafisen ilmeen uudistusta. Mielestäni vanha oli niiiin paljon parempi, mutta niin se silmä tottuu :-)

Taimihylly


Olohuoneeseen saapui helmikuun aikana uusi miehen nikkaroima sisustuselementti. Kun idätyssuunnitelmani kasvoivat ennenkokemattomiin mittakaavoihin, esiin astui huoli kaikkien taimien turvallisesta ja tarpeeksi valoisasta idätys- ja kasvupaikasta. Näissä uusissa taloissa kun ei noita ikkunalautoja juurikaan ole, ja sitä paitsi tuo vajaan metrin korkeus olisi ollut aivan liian helposti touhukkaan apupuutarhurin ulottuvilla. Aikani googlailtuani löysin netistä tämän ohjeen. Helposti toteutettava jokakeväinen väliaikaisratkaisu, eikä hassumman näköinenkään.

Eipä pitäisi ainakaan enää olla valosta kiinni, millaiseksi hentoiset perennantaimeni kasvavat. Katsotaan siis riittävätkö tämän taimikasvattajan taidot ja rakkaus.


Villaa ja kukkia


Tämän kevään tyylitrendeiksi mainituista jutuista sydämeni pamppailee ennen kaikkea vaaleanpunaiselle (tarvitseeko edes mainitakaan) sekä kukkakuoseille. Kumpaakin löytyy jo vaatekaapistani, ja tämä näiden kuvien mekko lisäsi kukkasten määrää entisestään, kun hankin sen ennen joulua Asosin alennusmyynneistä.

Näiden aleostosten jälkeen olen muuten onnistunut olemaan ostamatta mitään vaatteita (sekä olemaan suunnittelematta yhtään hankintaa) yli kahteen kuukauteen, joka (nolottaa myöntää) on minulle jo aikamoinen saavutus. En tiedä, johtuuko tämä supistuneesta ja nyt hyvin toimivasta garderobista vai huomion suuntautumisesta muualle (töihin ja puutarhajuttuihin), mutta tämänhetkinen olotila voisi jotenkin olla verrattavissa karkkilakkoon. Tiedättekö, kun on tarpeeksi kauan ilman, niin ei enää tee mielikään. Ja kun mitään ei oikeasti edes tarvitse.

Kukkamekko Yumi / neule äidin tekemä / nilkkurit Vagabond / korvakorut Tokyon joulumyyjäisistä

Mökillä maaliskuussa


Kevättalvea henkivän aurinkoisen pakkaspäivän innostamina teimme koko perhe sunnuntaina retken mökille. Lumen peittämä piha, matalaan kinokseen hautautuneet perennapenkit ja kasvimaat antoivat ymmärtää, että vielä saa kevättä tovin odotella. Kirkkaana paistava aurinko ja pihan ainoasta pälvipaikasta pilkistävät vihreät nyppylät sen sijaan saivat kevään hiipimään mieleen entistä voimakkaammin. Pian se on täällä!

Ennen synttärivieraiden tuloa


Tänään juhlittiin 2-vuotiasta pikkumiestä. Eipä tiennyt poika aamulla, mitä päivä toisi tullessaan, mutta isosiskot olivat pippaloista tohkeissaan pikkuveikankin puolesta. Aamupäivän leipominen, ahkeroiminen ja mekkala rauhoittui puolisen tuntia ennen vieraiden tuloa, kun kolmikko kerääntyi katselemaan hetkeksi televisiota ja itsekin ehdin fiilistellä ja kuvailla juhlaa edeltäviä tunnelmia.

Vieraille tarjottiin jauheliha- ja feta-pestohyrriä, anopin tekemään valkosuklaakakkua sekä muita herkkuja. Ja mitäpä se kaksivuotias automies saikaan lahjaksi? Erilaisia pikkuautoja ja muita kulkupelejä, autokirjoja ja potkupyörän! Huippujuhlat kaiken kaikkiaan, kiitos siitä ihanille kanssajuhlijoille <3


Lukupäiväkirja: helmikuu


Maaliskuu ja ensimmäinen virallinen kevätkuukausi. Ihanaa! Helmikuu jatkui yhtä vaihtelevana kuin alkoikin, joten maaliskuulle toivon vähän enemmän selkeärajaisia työpäiviä, vähemmän sairasteluja, kivoja juttuja perheen kanssa sekä paljon kevätauringon pilkahduksia. Loppukuusta vuorossa on myös jotain varsin erityistä, sillä pääsemme Anssin kanssa kahdestaan matkalle ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen.

Mutta nyt uusi merkintä lukupäiväkirjaan. Helmikuussa selailin puutarhakirjoja ja luin yhden romaanin, Enni Mustosen Emännöitsijän, joka on Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjasarjan kolmas osa. Olin nuorempana suuri Kaari Utrio -fani ja menneisiin aikoihin sijoittuvat romaanit kiinnostavat edelleen. Mustosen kirjasarja yhdistää mielestäni helppolukuisella ja viihdyttävällä tavalla 1800- ja 1900-lukujen vaihteen ajankuvaa ja ihmiskohtaloita sekä kertoo kiinnostavasti myös suomalaisten merkkihenkilöiden elämästä niin faktan kuin fiktionkin avulla. Emännöitsijässä lähempään tarkasteluun pääsee Albert Edelfelt, jonka palveluksessa kirjasarjan päähenkilö Ida toimii.