Tänään


Vuosi sitten tähän aikaan kuvattiin viimeiset asukuvat pallomahan kanssa. Nyt saman tyttösen synttäreille suunnattiin tällaisessa asussa.

Kun katsoo kulunutta vuotta takaisinpäin, niin tuntuu että aika on kulunut hirmuisen nopeaan, ihan valtavasti on tapahtunut ja siitä muistaa älyttömän vähän (vauvahuurut, imetyspää, kiire, väsymys jne. tiedättehän). Oikeastaan se ei kuitenkaan haittaa, koska tiedän, että olen vuoden aikana tietoisesti pyrkinyt nauttimaan juuri siitä käsillä olleesta hetkestä. Ihan luonnollistakin, että ne kaikki eivät ole jääneet selvästi mieleen. Onneksi kuitenkin jotkut niistä tärkeimmistä ovat.

Sain tänään hyvän neuvon liittyen erääseen vaikeaan ja haikeaan päätökseen, jonka joudun luultavasti keväämmällä tekemään. Ihminen voi elää menneisyydessä, nykyhetkessä tai tulevassa. Näistä kolmesta kannattaa keskittyä siihen nykyhetkeen, unohtamatta kuitenkaan ihan kokonaan sitä tulevaakaan. Mutta menneisyydestä voi päästää irti jo siksikin, että pystyisi olemaan tässä ja nyt.

 Jakku Only / farkut Never denim (Bik bok) / tunika Blingo / nilkkurit Ecco

Kevään toivelista

1 / 2 / 3 / 4 / 5

Nyt alkuvuodesta on tullut pohdiskeltua kaikenlaista. Omia elämäntapoja, ruokavaliota, kännykkäkäyttäytymistä, omaa tyyliä sekä kulutuskäyttäytymistä. Jos nyt puhutaan siitä kulutuksesta, niin tuntuu, että viime vuonna tuli shoppailtua aika tavalla. Saman menon ei soisi jatkuvan hoitovapaalaisen lompakon vuoksi eikä muutenkaan.

Shoppailuni voi jakaa aika selkeästi kolmeen eri osaan: shoppailen itselleni, lapsille ja kotiin. Suurimmat poispäin suuntaavat rahavirrat koskettavat kahta ensimmäistä, ja päätinkin kiinnittää huomiota varsinkin siihen, mitä ostan itselleni. Kokonaan lakkoon en aio mennä, mutta listasin ylös asioita, joita haluaisin ostaa tänä keväänä (sillä jos ihan rehellisiä ollaan, niin mitäänhän en oikeasti tarvitsisi). Pyrkimyksenä on pitäytyä tässä nyt päätetyssä ostoslistassa (ja näitäkään ei ole siis pakko hankkia, mutta mitään muuta ei ainakaan saisi) ainakin tuonne huhti-toukokuulle saakka. Katsotaan miten käy.

Mutta siis. Toivelistalleni päätyi lopulta viisi asiaa.
1. Selkäreppuun pätee se sama vanha jorina. Kun jotain trendiä katselee tarpeeksi pitkään, niin se alkaa tuntua tosi kivalta, jopa tarpeelliselta. Reppu olisi tosiaan aika kätevä apuväline, kun tavaraa on menossa mukana enemmän kuin pieneen olkalaukkuun mahtuu. Varsinkin silloin kun on liikkeellä lasten kanssa ja mikään roikotettava ratkaisu ei tule kysymykseen. Lisäksi selkäreppua suositellaan laukuksi huonoryhtisille (jep, täällä ollaan).

2. Perusteepparia hieman laadukkaampi t-paita. Sellainen, mikä materiaalinsa puolesta sopisi myös vähän juhlavampaankin menoon, mutta ei olisi liian hieno arkenakaan.

 3. Valkoiset (tai vaaleat) lenkkarit. Olen talven mittaan kehittänyt itselleni näihin ihan hirveän himon. Olisivat aika ihanat sitten kun kuivat kelit joskus koittavat.

4. Pitkä villatakki. Huomaan nimittäin usein haikailevani sen kadonneen perään.

5. Ruskea laukku. Musta olkalaukkuni on ollut päivittäisessä käytössä jo useamman vuoden. Olisi jo korkein aika löytää sen rinnalle toinen. Nyt pitäisi vain löytää sellainen, joka olisi niin passeli ja ihana, että se todellakin syrjäyttäisi käytössä sen rakkaan mustan ainakin osittain.

Kanakeittoa ja villasukkia


Joskus postausväli venähtää aiottua pidemmäksi ihan vain siitä syystä, että muu elämä ei jätä aikaa harrastuksille (lue omalle ajalle). Tai muut harrastukset syrjäyttävät hetkeksi bloggaamisharrastuksen. Tällä kertaa viikonlopun vieton ja muun elämän ohella toteutetut omat jutut liittyvät kyllä nekin blogeihin ainakin välillisesti. Ja ajattelin vinkata näistä jutuista nyt teillekin.

Eilen tein nimittäin aivan mielettömän hyvää thaikookoskanakeittoa tämän reseptin mukaan. Lapset eivät innostuneet ihan siinä missä aikuiset (esikoinen tosin söi lautasensa tyhjäksi, mutta ei luvannut tehdä niin toiste), ja tuota herkkua jäikin sitten allekirjoittaneelle lounaaksikin. Mutta nam - suosittelen kokeilemaan! Ja sitten se toinen talvipäivien ja -iltojen piriste on Muita ihania -blogin talvisukat. Kollektiivinen kutomisprojekti, joka toteutetaan vähän niinkuin joulukalenterimeiningillä. Sukkaa tehdään yksi kuvio kerrallaan, ja uusi kuvio (joka on yllätys) julkaistaan joka päivä.

Siinäpä pari linkkivinkkiä talvisen maanantain piristykseksi. Kivaa viikkoa teille!


Sananen trendeistä ja sinisestä


Ajan hermolla olevat sisustajat lienevät lukeneen tämän vuoden sisustustrendeistä jo useampaankin kertaan. Meidän kodissamme nuo uudet trendit harvemmin näkyvät sisustuksessa, ainakaan vielä tässä vaiheessa. Sillä myönnetään, että kun jotakin on tarpeeksi kauan muissa blogeissa, lehtien sivuilla ja kaupoissa tuijotellut, niin se tuntuu sopivan jo aika kivasti niihin omiinkin nurkkiin. Näin siis yleensä. Tällä kertaa sisustuksen uusiin muotiväreihin tutustuminen sai aikaan välittömiä vaikutuksia.

Vaikka väreistä tykkäänkin, niin en oikeastaan koskaan ole ollut sinisen suuri ystävä. Omistan lapsuudenkodistani peräisin olevan Arabian maljakon, josta tykkään kovasti. Se on tummansininen ja siksi säilötty tähän asti visusti astiakaapin uumenissa. Välillä olen saattanut katsoa sitä ihaillen ja harmitella, että se on sininen. Sitten luin tämän vuoden trendeistä, katselin aiheeseen liittyviä kuvia ja tajusin, että tuo maljakkohan sopii meille! Eilen kaivoin sen viimein esille ja voi kuinka tykkäänkään siitä. Ehkä osittain siksikin, että se on sininen.

Pitsiä ja farkkua


Alkuvuoden alennusmyynneistä löytyi keskimmäisen uuden talvihaalarin lisäksi myös jotain itselleni. Vilan pitsisomisteinen pusero lähti tilaukseen sillä perustelulla, että pitsistä tykkään aina (ellei nyt sitten mieli muutu jostain syystä radikaalisti), ja vaatekaapista ei vielä mustaa pitsiä löydykään. Talvisen asun lisäksi visiona on yhdistää pusero kesällä farkkushortsien ja sandaalien kanssa. Sillä totta tosiaan, en todellakaan valita viimein saapuneesta talvesta, mutta ihanat aurinkoiset pakkaspäivät ovat tuoneet mukanaan lieveilmiön: kaipuun kesän lämpöön. Enkä haikaile pelkästään Suomen suvea, vaan ensi kesän lomamatkan suunnittelu (tai ainakin siitä haaveilu) on aloitettu.

 Pusero Vila / farkut Crocker / nilkkurit Ecco / neuletakki H&M

Kokeilussa


Vaikka Tukholmassa onnistuin hillitsemään itseni, niin laivan tax free -myymälässä rohkaistuin investoimaan pennosiani täysin tuntemattomaan kasvovoiteeseen (no merkki on tuttu ja myyjä suositteli). Toistaiseksi voide on vaikuttanut todella hyvältä (jo tovin pelkällä apteekin perusvoiteeksi luokiteltavalla rasvalla hoidettu pärstäni suorastaan kirkastui), eikä myöskään ole ärsyttänyt herkkää ihoani. Ja on muuten ensimmäinen omistamani anti age -voide (olenko myöhässä vai ajoissa?).

Hei ja sitten yksi kosmetiikkaan liittyvä sovellusvinkki. Kuten kuvista näkyy, en suosi pelkkää luonnonkosmetiikkaa (tälle milloin mistäkin punoittavalle ja ärtyvälle iholle tuntui olevan liian työläs homma löytää ne sopivat luomutuotteet), mutta silti kiinnostaa, mitä sitä iholleen levittää. Jokin aika sitten törmäsin suomalaiseen CosmEthics-älypuhelinsovellukseen, jonka avulla voi selvittää, mitä ainesosia kosmetiikka sisältää. Sovellus varoittaa myrkyistä ja vaaralliseksi luokiteltavista aineista sekä yleisimmistä allergian aiheuttajista ja sen lisäksi siihen voi ohjelmoida omat allergiansa ja ne aineet, joita haluaa syystä tai toisesta välttää (tarjolla on myös valmiita listoja, kuten Concious consumer -lista). Ihan huippu! Purnukan tai putelin viivakoodi skannataan kännykän kameran avulla ja sovellus näyttää joko punaista, oranssia tai vihreää valoa. Tälle uudelle ryppyvoiteelleni näytettiin muuten vihreää valoa.


Lehtimatka


Jos jokunen viikko takaperin loma loppui jo osittain, niin nyt alkoi arki ihan kunnolla. Tytöt nimittäin palasivat tänään päiväkotiin ja eskariin. Viime viikon lopulla kerkesimme kuitenkin vielä piipahtamaan risteilyllä ja Tukholmassa. Tällä kertaa Tukholmasta tarttui mukaan vain kasa lehtiä, vaikka tyttöjä parin liikkeen alennusmyynteihin mukanani raahasinkin (miehen ja vauvan jätimme Kulturhusetiin parkkiin). Uusia sisustuslehtituttavuuksia ovat tuo Rum Hemma sekä hetken mielijohteesta mukaan tempautunut Rum Design, jotka kumpikin kuuluvat Rum-lehtiperheeseen (ihan uusi juttu minulle muuten sekin, muitakin Rum-lehtiä olisi ollut tarjolla, ihan pelkkä RUMkin). Tuohon tanskalaiseen muotilehteen Costumeen törmäsin ensimmäisen kerran vaihdossa kymmenen vuotta sitten, ja sen jälkeen se on ollut ostoslistalla joka kerta Pohjoismaihin reissatessani.

Ja mitä äiti edellä niin sitä tyttäret perässä. Ruotsista ei lapsillekaan nimittäin ostettu mitään, paitsi että kärsivällisesti äidin kanssa Pressbyrånin hyllyjä kierrettyään myös tytöt saivat valita itselleen omat lehdet. 4-vuotias valitsi Barbie-lehden (mukana kännykkä ja tarrakorviksia) ja 6-vuotias Frozen-lehden (kylkiäisenä vihko, kynä ja tarroja).

Simppelimpään suuntaan


Vaikea tässä vaiheessa vielä sanoa onko kyseessä trendi, joka jatkuu pidemmällekin alkaneena vuotena, mutta ainakin tällä hetkellä pukeutumisessa kiehtoo yksinkertaisuus. Siitä syystä tämäkin päivän asu on sieltä minimalistisemmasta päästä. Tuo parin vuoden takainen skappel-neuleeni on normaalisti melkeinpä liian tukala ja pullea, mutta näillä pakkasilla mitä mainioin seuralainen.

Tämä postaus oli muuten tarkoitus julkaista jo eilen, mutta illan huikea jännitysnäytelmä ajoi niin visusti olohuoneen puolelle ja television ääreen, että bloggailuhommat siirtyivät seuraavaan päivään. Onnea pikkuleijonille!


Neule omatekemä / farkut Never Denim / nilkkurit Ecco / kello Daniel Wellington

Lastenhuoneen hempeämpi ilme


Blogiani jo pidempään lueskelleet muistanevat, että tyttöjen huoneessa ovat jo tovin vallinneet perusvärit (edellistä ilmettä mm. täällä ja täällä). Nyt kun kotimme värimaailma tuntuu muuttuneen entistä pastellisempaan suuntaan, niin myös lastenhuoneen värien päivittäminen tuntui aiheelliselta. Uusi matto saapui pitkän odotuksen jälkeen välipäivinä ja samalla innostuin väsäämään tytöillekin oman taulu- ja printtikollaasin. Lisäksi tyttöjen Lego Friends -kokoelma paisui joulun johdosta jo sellaisiin mittakaavoihin, että koko Expeditin päällinen piti raivata säilytystilaksi ostoskeskuksille, hotelleille ja kuumailmapalloille. Vielä etsinnässä olisi jokin vaalea verho, mutta muuten tämä huone on valmis ainakin siihen asti, kun pikkuveikka vähän kasvaa.

Valmiina


Rauhallista vuoden ensimmäistä päivää! Täällä on ainakin otettu toodella rauhallisesti. Vuoden vaihtumista juhlistettiin kovin ruokapainotteisesti: eilen pizzaa ja irtokarkkeja, tänään brunssiherkkuja. Vuosi vaihtui kurkkiessa ilotulituksia lastenhuoneen ikkunasta jo yöpaitoihin sonnustautuneiden tyttöjen kanssa. Vauva nukkui naapurihuoneessa ja melko herkkäunisena ei ihme kyllä herännyt paukkeeseen (muuten yön aikana useaan otteeseen kyllä, tältä vuodelta toivonkin parempia unia niin nappulalle kuin itsellenikin).

Kuten kuvista näkyy, niin täällä ollaan valmiina aloittamaan tämä uusi vuosi. Nimittäin vielä yksi saamani joululahja jäi viimeksi esittelemättä. Ystäväni suunnittelema kalenteri vuodelle 2016. Kiitos H <3